ממה עושים בירה?
על ארבעה יסודות נשענת התורה – בואו להכיר אותם מקרוב
כשות
כשות
התבלין של כל בירה. הכשותית היא צמח ממשפחת הקנאביס (אבל ממסטלת היא לא), ויש לה שלושה תפקידים בבירה - לקבוע את רמת המרירות, להעניק לבירה ארומה ולשמש כחומר משמר טבעי.
לתת
לתת
אחראי על הצבע של הבירה וטעמי הבסיס. הלתת זה בעצם שעורה (או חיטה) שעברו תהליך של הנבטה, ייבוש וקלייה, ומה שאנחנו רוצים ממנה זה את הסוכרים שלה, שיפגשו את השמרים ויאפשרו תהליך תסיסה.
מים
מים
מה נכתוב על מים? חשוב שבכל בירה יהיו מים. ככל שהם יותר "רכים", יעני מופחתי מינרלים, ככה הם יתאימו יותר כבסיס לבירות לאגר, ומים עשירים במינרלים, יעני "קשים" יתאימו יותר לבירות אייל.
שמרים
שמרים
הקוסמים שהופכים את הסוכר לאלכוהול ומעניקים לבירה את הגיזוז הטבעי שלה. בלי שמרים כל זה לא היה קורה.