Farm to Bottle

דני שפירא

28/10/2025

לפעמים בירה היא יותר מבירה. לפעמים היא סיפור.

Farm to Bottle נולדה מהרצון שלנו לחבר בין האדמה הישראלית, החקלאים שעובדים בה, ובין הכוס שלכם. זה אולי נשמע רומנטי, וזה באמת קצת כזה, אבל מאחורי זה עומד גם רעיון פשוט: להבין מאיפה הדברים באים, ולהוקיר את הידיים שעומדות מאחוריהם.

צילום: שחר פרנהיימר

השנה בחרנו לשתף פעולה עם מטעי "בראשית" בקיבוץ יפתח, ממש על קו הצפון. אז עלינו צפונה, תרמנו יום עבודה במטעים, קטפנו אגסים עסיסיים (וחטפנו כמה ביסים על הדרך), וחזרנו איתם למבשלה. שם יוחאי, הברומאסטר שלנו, תפס פיקוד.

צילום: שחר פרנהיים

אגסים טריים, נגיעה עדינה של וניל, ובסיס של אייל בהיר ומרענן.

התוצאה? בירה עדינה ומעט פירותית, עם איזון מושלם בין מתיקות לארומה טבעית של אגס.
זו לא בירה שמחפשת לצעוק. היא מדברת בשקט, כמו אחר צהריים בגליל אחרי יום קטיף.

צילום: שחר פרנהיים

בימים שבהם הגבולות בין מרכז לשוליים, בין אדמה לעיר, נראים חדים מתמיד, רצינו להזכיר לעצמנו שיש דרך לחבר. שאפשר לייצר בירה שהיא גם טעימה, גם מקומית, וגם תומכת בחקלאות ישראלית וקהילות קו העימות.

עיצוב: סטודיו יותם בצלאל